Akoestiek verbeteren – Gemeente Venlo – Venlo

Kantoor en Receptie Gemeente Venlo - Venlo

2 Kantoortuinen van Gemeente Venlo werden rumoerig en storend ervaren. Hierdoor vermindering van werkplezier en productiviteit. Er zijn diverse afdelingen werkzaam in het betreffende kantoor met ieder zijn eigen werkzaamheden, (telefonisch) overleg. Belangrijk is wel dat collega’s van dezelfde afdeling overleg en contact kunnen hebben voor training, begeleiding en overleg. 

Voor de receptie was het verzoek dat de aansluitende afdeling geen hinder ervaart van de bezoeken aan de receptie. De ruimte heeft een hoogte van ~5 meter en de dividers mogen dan ook hoog zijn en uitstraling hebben van iets typisch Venloos. 

Advies
Kantoortuin: de voorkeur ging uit om de ruimte op te delen in 2 en 3 delen. Zo blijft de afdeling bij een maar wordt het geluid onder brokken en gedempd. 
Receptie: zowel visueel als geluid wordt onderbroken en het geluid gedempd.

Akoestisch oplossing Tandartspraktijk

Sfeer
Voor het kantoortuinen is een effe kleur wol stoffering gekozen die qua kleuren terugkomt op de afdeling. 
Voor de receptie zijn een paar mogelijkheden overwogen en uiteindelijk gekozen voor de specifieke “Venloos Blauwe” kleur. Met een silhouet van Venloos kenmerkende gebouwen.fk

Akoestische Oplossing
Voor beide situaties is voor een akoestische scheidingswand gekozen. Voor de receptie een eenvoudig verplaatsbare oplossing. De andere heeft een structurelere plaatsing, deze is verbonden aan het systeemplafond. Maar kan ten alle tijden verplaatst worden waar enkel nieuwe panelen in het systeemplafond nodig zijn.

Akoestisch schilderij

De keuze voor de akoestisch schilderijen lag voor de hand, namelijk maatwerk, wisselbare afbeelding en 95% Absorptievermogen. Hierdoor blijft de esthetische uitstraling ongerept maar de galm weggenomen.

Element Akoestisch Eiland
De keuze voor de Element eilanden was snel gemaakt vanwege de lichtspot die zijn geïntegreerd, de beschikbare ruimte en hoge plafonds. En hiervoor geldt ook de hoge absorptie waarde die akoestisch grote impact hebben. Ook geeft de installaties (elektra en klimaat) geen belemmeringen.

Impressie Akoestisch verbetering van de Receptie en Kantoortuin