Referentieproject Akoestiek verbeteren Congres-/eventzalen -Hotel Haarhuis – Arnhem

Akoestiek congres/-/eventzalen Hotel Haarhuis Arnhem

Akoestiek Verbeteren in Congres-/Eventzalen

Hotel Haarhuis in Arnhem benaderde Akoestiek op Maat voor de akoestische optimalisatie van hun congres- en eventzalen. Het hotel zocht naar veelzijdige oplossingen voor wanden, plafonds, en meubels, evenals maatwerk akoestische oplossingen. Onze aanpak omvatte metingen, advies en realisatie, alles verzorgd door één contactpersoon voor een soepel projectverloop.

De Akoestische Uitdagingen

De bestaande congres- en eventzalen van Hotel Haarhuis kampten met galm en hol geluid. Gasten vonden de ruimtes rumoerig en luidruchtig, wat leidde tot slechte spraakverstaanbaarheid en vermoeidheid. Bovendien zorgden de gang en koffiebar voor overlast en verstoring voor andere gasten. De doelstelling was om de akoestiek te verbeteren, wat zou resulteren in meer rust, minder geluidsoverlast, betere verstaanbaarheid en concentratie.

 

hotel-haarhuis-Arnhem

De Akoestische Oplossingen Congres-/eventzaal

De zalen waren onlangs gerenoveerd en hadden een trendy design. De vijf zalen konden samengevoegd worden tot één grote zaal, wat betekende dat we rekening moesten houden met vouwwanden. Het plafond had een opvallend printdesign dat behouden moest blijven en de glazen pui aan de straatzijde mocht niet aangepast worden.

Gezien deze eisen, kozen we voor hoogwaardige Akoestische Wandpaneel Hexagon, gecombineerd met Akoestische Wandpaneel Fabric in de zaal. Akoestische zuilen werden geplaatst voor de glazen pui en de gang werd uitgerust met akoestische eilanden van fabric. Alle oplossingen waren voorzien van hoogwaardige Gabriel Contour stoffering, wat een chique en trendy aanvulling op de ruimte bood. Deze oplossingen hebben een absorptievermogen van klasse A, de hoogste absorptieklasse.

 

Akoestisch Resultaat van de Congres-/Eventzalen

De nagalmtijd werd aanzienlijk verbeterd, van 1.51 naar <0,9 seconden. De hal en koffiebar zorgden nauwelijks nog voor overlast, zelfs wanneer er een groep gasten aanwezig was. De ruimte voelde veel prettiger aan, wat bijdroeg aan een rustig en aangenaam verblijf voor alle gasten.

Inspiratie Akoestische Oplossingen in Congres-/Eventzalen en Gang

Bekijk hieronder de foto’s van het project voor een visuele impressie van de akoestische verbeteringen.